top of page

Specialcamp og -turnering 2022

Oppdatert: 7. jun.

07-09. oktober ble det for 4. gang arrangert Specialcamp og -turnering i Moss 🏆


Årets versjon hadde for 2. gang et internasjonalt tilsnitt da vi fikk stor-fint besøk fra Danmark 🇩🇰. Emma og Niklas fra Stubbekøping hadde vi møtt tidligere i år under den Special Olympiske Idrætsfestival i Kolding, Danmark (du kan lese mer om den turen her). Den gang spilte Emma og Frida DameDouble sammen og kom på 4. plass i sitt nivå, så gleden of forventningene var store i forhold til muligheten for nytt internasjonalt samspill.Fredagen kom, og det gjorde utøverne og deres supportteam fra Stubbekøping, Ålesund og karmøy også. Og selvfølgelig den sterke spillergruppen fra Moss! Vi begynte med litt forsiktig oppvarming for å få i gang bena ettersom mange utøvere hadde lange bilturer i kroppen.

Uvant for alle andre enn mossingene, så fulgte vi opp med styrketrening i 20 minutter 💪🏻

Selvfølgelig hadde vi også badmintonspesifikke øvelser på en badmintoncamp. Vi avsluttet med single- og doublespill. Treningen ble avsluttet i 18-tiden så alle langveisfarende kunne sjekke inn på internatet og ta en dusj før de valgte å gå ut for restaurantmiddag.


Lørdagen startet kl 09 med 2 timers trening og samspill. Stubbekøpings erfarne trener Amalie hadde sagt seg villig til å vise noen av stafettene hennes gruppe gjør i Danmark for å få fart og motivasjon. Dette var noe alle Mossingene satte pris på, og stafett kommer til å bli med på våre treninger fremover - garantert!!


Kl 11 ble det servert varm lunsj i regi av Anne-Grete fra Matermedisin.no. Det betyr alltid goood mat og stemning. Tusen takk Anne-Grete for at du stiller opp for oss og våre utøvere! Uten deg hadde det helt sikkert bare vært selvforsyning av brødskiver 😂


Kl 12 var alle utøverne fordelt i 3 nivåinndelte grupper for at vår singleturnering kunne starte. Her fikk alle utøverne utfordringer på eget nivå. Dette innebar bl.a forenkling av regler og kun 1 sett for noen, mens andre kamper hadde fullt reglement og vinneren ble kåret etter best av 3 sett.

Like før kampstart kl 12 fikk vi storfint besøk av Michael Fyrie-Dahl, Norges mest erfarne dommer og leder i Norges badmintonforbund. Michael har vært dommer i OL, EM og VM og andre store turneringer. Han har vært dommer i kamper med de virkelig store navnene som Taufik Hidayat og Carolina Marin, for å nevne noen. At Michael valgte å komme på besøk var veldig hyggelig synes vi, men vi tror overraskelsen var stor da han fikk være dommer i kanskje sin siste internasjonale (Danmark - Norge) badmintonturnering - og det i Moss 🌞 Takk for besøket og hjelpen vi fikk!Etter turneringen var det hjem for en dusj og restitusjon før vi alle skulle møtes på restaurant i Moss for felles middag som (inkludert i camp-fee). På menyen sto gresk Gyros av røkt svinekam, stekte poteter, salat og selvfølgelig tzatziki.

Foruten maten var premieutdelingen kveldens høydepunkt for alle.På søndagen var det klart for start kl 09, og årets doubleturnering var i gang. Double er lagspill, og det krever derfor mer av utøverne når man må orientere seg på banen sammen. I Moss har vi ikke hatt mye fokus på double og det må vi endre på!


Søndagen avsluttes tidlig da mange av utøverne har lange bilturer foran seg. Nye vennskap er stiftet og løfter om snart å sees igjen er gitt. Blir det på Karmøy eller Stubbekøping i 2023?

Uansett - Mossingene kommer 🏆


Tusen takk til alle utøverne for at dere vil komme!

Takk til trenere, lagledere og frivillige som gjør dette mulig!

Takk til vaktmesteren som alltid er blid og behjelpelig!

Tusen takk til Moss kommune for sponsing av Hoppern idrettshall.

Takk til Bufdir og Oslofjorden badmintonkrets for økonomisk støtte! Takk til Anne-Grete / Matermedisin.no for god mat - i 4 år.


Sammen så klarer vi det meste 🌞

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page