top of page
  • Forfatterens bildeRune Lavik-Haug

Norway Open 2023 RT - Sotra

En stor og fin gjeng fra Moss satte fredag 10. mars kursen over fjellet mot Bergen. Til sammen 12 spillere og 6 foresatte valgte å tilbringe en hel helg i snøværet på Vestlandet for å delta i Norway Open. Vi var også så heldige at Fredrik kom direkte fra treningsopphold i Danmark og coachet våre spillere absolutt HELE helgen.

Det ble en aktiv og sosial helg med mange kamper, veldig mange gode resultater og mange timer i hallen! Gjengen dro hjem med langt tyngre bagasje enn de hadde over til Bergen: 17 pallplasseringer, og pokalene 🏆 var ikke akkurat små!


U15A

Vebjørn spilte seg helt til topps på seierspallen i U15A herresingle. Finalen ble vunnet etter å ha tapt første sett og kjempet seg til 23-21 seier i andre. Siste og avgjørende sett ble vunnet «lett» med 21-17.

Bryan var uheldig og møtte Vebjørn i kvartfinalen, men han stod løpet helt ut og fikk 17 og 19 mot mesteren Vebjørn og endte med det på en 5 plass.


Bryan og Vebjørn hadde tøff motstand i puljen i HDU15A, men klarte seg bra gjennom kampene med kun ett tap. Det var ikke nok til å komme ut i sluttspillet, men en 7 plass i Norges største ranking er mer enn godkjent.


I MDU15A spilte Bryan med Hannah fra Haugerud. De spilte seg like godt helt til finalen, hvor det dessverre ble tap etter et veldig jevnt førstesett.

U17X

Norway Open ble spilt med X-klasse i U15, U17 og U19. Og Moss hadde med spillere også i X klassene.


Mina var iskald og spilte seg til finalen i DSU17X. Der ble det et knepent tap mot Linnea fra Askøy med 21-19 og 21-18 etter en lang og spennende kamp.


Måns var vår representant i HSU17X. Han ble tatt ut i X-klassen for første gang på Norway Open, og takket for tilliten med å bli nr 6 etter godt singlespill.

U17A / U19A og B

Det var i U17A og U19A/B vi hadde flest deltagere. Og her ble det også veldig mange flotte resultater. I U17A hadde vi pallplassering i alle fem kategorier med 3 gull, 2 sølv og 1 bronse. I U19A ble det 1 gull og 1 bronse, og i U19B 1 sølv og 1 bronse. Noen av kampene gikk på skinner, mens andre ble litt mer ruskete.


I sin andre turnering noensinne fikk Dina ett sølv og en bronse. Emma cruiset seg gjennom hele singelturneringen og det var aldri noe spørsmål om hvor seieren skulle gå. Mikaela har tatt store skritt og samarbeidet med Oline funker bedre og bedre. Mina jobbet som vanlig innbitt i alle sine kamper og gav aldri opp. Oline fikk makker Sander i mix fra Kristiansand. Selv om han fylte 18 år denne helgen storspilte de og kom til kvartfinalen.

På herresiden fikk Adrian en tøff pulje i single, men slo alle bortsett fra han som til slutt vant puljen. Adrian gav ham kamp hele veien, men måtte se seg slått med 22-20 i avgjørende sett. Andreas og Ulrick møtte hverandre i puljen i en kamp hvor Andreas trakk det lengste strået. Guttene kjempet innbitt, og ingen ble utspilt i noen av kampene sine. Haakon spilte som vanlig på hele spektret fra at alt klaffet til at alt gikk ut, men det holdt til ett gull og to sølv. Måns tok oppgaven i HSU17X alvorlig og endte på en flott 6 plass. I double spilte han seg til bronse. Ulrick klatret opp på pallen i MDU19B og dro hjem med en bronse i mix.


Individuelle resultater i er listet opp nedenfor i alfabetisk rekkefølge, og damene er først.


Dina

  • Sølv i DSU19B

  • Bronse i MDU19B med Ulrick

Emma

  • Gull i DSU17A

  • Sølv i MDU17A med Haakon

  • 4 plass i DDU17A med makker Emilie fra Sotra