top of page
  • Forfatterens bildeRune Lavik-Haug

Klubbtur 🇩🇰 Danmark (1/2)

Oppdatert: 4. jul. 2022

Sist helg var det duket for klubbtur til Fredriksberg i København. 15 utøvere med foreldre og søsken gjorde at hele 35 mossinger var innom retro-hallen til Fredriksberg badmintonklubb. I tillegg hadde vi med oss Amund og Per fra Frogner, Amund er "nesten-mossing" da han er med på onsdagstreningene våre.

Før turen var vi veldig usikre på nivå-forskjellene mellom Danmark og Norge, så noen utøvere ble påmeldt "samme" nivå som hjemme mens andre meldte seg på i en lavere klasse. Alt i alt så er intrykket at vi lykkes godt med påmeldingene og at alle fikk god matching på sitt nivå. Noe vi derimot bommet fullstendig på var turneringens størrelse; den var liten! Dette medførte at vi "gikk over bekken etter vann", og det ble altfor mange interne mosse-oppgjør: Mikaela/Oline, Bryan/Vebjørn, Henrik/Måns, Laura/Melanie, Maja/Mia … Vi tenker også at dette kunne vært minimert under trekningen: dette var dårlig håndtverk og det ble utvist liten forståelse.

På den annen side så var det sosiale, og rammene rundt denne turneringen nærmest perfekt: København! God mat, Tivoli, klatring og shopping var noe av det som ble gjennomført på fritiden.

Det er noe for alle i Køben, også badminton!Prestasjoner:


U13C

DameSingle:

Mia hadde en tøff internasjonal debut i U13 klassen. Vår modige lille tiger gikk på 2 tap etter tung og hard jobbing. Bra jobba Mia!HerreDouble:

Aksel og Anton spilte sammen for første gang og hadde fint spill i kvartfinalen. Bra jobba og gratulerer gutter!


U15D:

HerreSingle: Aksel vant 2 av 3 av sine kamper i gruppespillet. Den ene ble en tung 3-setter. Imponerende av 12-åringen på sin første langtur!


U15C:

Gabriel spilte én tøff kamp som endte i tap, fikk en seier på W.O. Står dermed med 50/50 etter sin første turnering på dansk jord! Grattis!U15A

HerreSingle:

Her hadde vi 5 utøvere med, og desverre var Bryan med i gruppe sammen med Adrian. Begge gutta møtte sin overmann fra Danmark, men Adrian leverte en sterk 3-setter, heftig jobb Adrian.

Vebjørn var i gruppe med 2 sterke dansker, tapte en 2-setter og en hard 3-setter.

Måns og Henrik er en klassiker, nå også i Danmark(!). Gutta møtte en sterk danske som bød på hard motstand. Henrik gikk videre fra gruppespillet. Men, etter en hard 3-setter fikk han litt kort pause før han møtte en enda sterkere danske i kvartfinalen. Tapet endte på 19 og 20 poeng, dette var bra levert Henrik!HerreDouble:

Adrian og Måns tok seg greit gjennom kvartfinalen i 2 sett. I semifinalen ble danskene ett lite hakk for sterke og gutta tapte en 3-setter. Veldig bra jobba gutter!U17/19C

DameSingle:

Laura og Melanie var i samme pulje, og den var desverre så tøff at ingen av jentene gikk videre.

Maja og Mia hadde det også tøft, heller ikke de gikk videre.