top of page

Reisebrev 🇩🇰 - Special Olympiske Idrætsfestival 2022

Oppdatert: 7. jun.

Helgen 20-22. mai var det duket for den Special Olympiske Idrætsfestival i Kolding, Danmark. Festivalen arrangeres hvert annet år under paraplyen til Special Olympics.

Festivalen har vært utsatt og avlyst i 2 år grunnet Covid. Men, i år ble den 8. utgaven av festivalen arrangert, og Moss BK skulle stille med 2 av de tilsammen 1. 200 utøverne som var påmeldt! I tillegg er det ca 300 trenere og ledsagere.

Vår ene utøver, Ruben, hadde skikkelig uflaks og fikk et stygt overtråkk noen dager før avreise og måtte desverre melde avbud.


Avreisen var satt til fredag morgen ca kl 06.00 med Moss-Horten fergen for å rekke neste ferge fra Larvik til Hirtshals. Det er motorvei hele veien til Kolding så bilturen gikk så greit at det ble tid til tindebestigning underveis: Ejer Bavnehøj.

Med sine 170moh ble E.B frem til år 2005 regnet for å være Danmarks høyeste naturlige punkt.Så gikk ferden videre sydover mot Kolding for å rekke åpningssermonien. Frida som representerer Mossbk var blitt utvalgt til å bære Norges fane under innmarsjen. Og for en innmarsj det var!

Så ble den olympiske ed avlagt på de 6 respektive morsmål, flagget heist og den olympiske ilden tent.Lørdag morgen startet kl 08 med oppvarming mens turneringen begynte 08.30 for alle single-nivåer og grupper. Kampene ble spilt fortløpende utover hele dagen, men med innlagt lunsjpause (!) - deilig.

Frida hadde 6 kamper i sin pulje, og endte med 3 seire og 3 tap. Alle tapene var 3-settere og Frida spilte bra. Litt partiske er vi selvfølgelig, dette er vår hjemmeside, så vi tillater oss å forsiktig nevne at 2 av tapene kom som følge av ureglementert spill som forvirret, kanskje mer enn det burde. Men, like blide er vi da innbyrdes oppgjør ble talt opp: det holdt til 3. plass og bronsjemedalje🥉. Bra levert av Frida på første forsøk.

Single spillet ble vunnet av Emma fra Stubbekøping som Frida møtte i første kamp. Utover lørdagen ble Emma og Frida gode venner og de avtalte derfor å stille sammen i Double!!Etter en rask tur tilbake på hotellet for å dusje samt pudre nesen, så bar det tilbake til Arena Syd for 3-retters bankett med nesten 1.500 til bords! Etter at serveringen var over ble det spilt ordentlig kule låter av det som må være verdens beste danske cover-band!


Vi tok en litt tidlig kveld for å være fit-for-fight til søndagens double-turnering.
Søndag morgen startet like tidlig som lørdagen: kl 08.00 i hallen med oppvarming før spillet startet kl 08.30 og varte til 12.

Emma og Frida begynte friskt med en fin seier. Så ble motstanden hardere da de møtte mer erfarne spillere og 2 av kampene gikk til 3 sett, men endte med tap. Mye bra spill og hardt arbeide gjorde at det holdt til en 4. plass.

Underveis i double-spillet fikk vi besøk av H.K.H Prinsesse Benedikte, av Danmark. Prinsessen har vært beskytter av dansk paraidrett i 46 år.

Prinsessen var også tilstede og kastet glans over avslutningsseremonien som var minst like flott som åpningsseremonien.


Snipp, snapp, snute, så var et vakkert eventyr ute! Vi kan ikke si annet enn at den Special Olympiske Idrætsfestival var et eventyr av en "turnering". Om 2 år er flere av våre utøvere gamle nok til å være med på reisen, og da skal vi reise flere.


Takk til Parasport Danmark og Kolding for alt arbeidet dere har nedlagt.


Stoooor takk til BUFDIR som innvilget søknaden om støtte til vår paragruppe, og som dermed gjorde reisen mulig.
Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page