top of page

Feiringen av klubbens 50 års jubileum

Kari Bunes ble utnevnt til klubbens 10. æresmedlem. I MoBK's instruks for tildeling av hederstegn, heter det i kapittelet om tildeling av æresmedlemskap:

Det å bli æresmedlem i Moss Badmintonklubb er den høyeste utmerkelse som deles ut. Kandidaten må ha vært aktiv i klubben i mange år og gjort en betydelig innsats for Moss Badmintonklubb og badmintonsporten.

Styret tildelte æresmedlemsskapet på følgende grunnlag:


Kari Bunes har


  • vært leder i klubben i perioden 1997-2001, og har foruten ledervervet innehatt en rekke styreverv gjennom mange år

  • fremmet badmintonsporten gjennom sine totalt 16 år i styret i Norges Badmintonforbund

  • satt Moss Badmintonklubb på Norgeskartet da hun ble valgt til NBF's første kvinnelige president i 2018

  • gjort en frivillig innsats langt ut over det som kan forventes gjennom sine mer enn 10 år som frivillig trener i klubben

  • blitt Norgesmester for junior og Norgesmester for lag, vunnet både UBM og veteranmesterskapet, og dessuten tatt en lang rekke medaljer i alle mesterskap i løpet av sin aktive karriere på 80- og 90-tallet.

  • spilt på klubbens førstelag i en lang rekke år både på 80- 90- og 2000 tallet.


To nye hederspriser ble delt ut for første gang. En av dem var Per Erik Øiens hederspris. I statuttene heter det følgende:


Per Erik Øiens hederspris er Moss badmintonklubb sitt hederstegn. Personen må kvalifisere til minimum ett av punktene: 1. Personer som gjennom mange år har gjort en jobb for Moss Badmintonklubb gjennom styre og komiteer. 2. Aktive spillere som gjennom mange år har oppnådd gode resultater og skaffet klubben god PR utad. Disse punktene kan slås sammen

Svein Holmen fikk Per Erik Øiens hederspris for sin innsats i MoBK's styre gjennom ca 20 år. Mesteparten av tiden som leder i Arrangements- og miljøkomiteen, men han har også vært både leder og nestleder i klubben.


Jørn Hafsten ble tildelt Per Erik Øiens hederspris for sine to perioder som leder i klubben, sine mangeårige styreverv, og sitt engasjement for NBF - spesielt knyttet til dommergjerningen.


Ellen Bunes ble tildelt Per Erik Øiens hederspris for sin innsats i klubbens styre gjennom mange år. Hun var leder i perioden 1994-97. Ellen er Norgesmester for junior, har vunnet både UBM og veteran NM, og har dessuten en lang rekke medaljer i alle mesterskap.


Steinar Klausen ble tildelt Per Erik Øiens hederspris for sin helt enestående karriere som spiller. Uten sammenligning den beste MoBK spilleren noensinne med sine 5 kongepokaler og totalt 16 NM individuelle NM titler i tillegg til 2 lag NM. Fra begrunnelsen klipper vi ellers følgende tekst:

I mitt hode er vedkommende fortsatt det aller største talentet norsk badminton noen gang har fostret. I 2009, reiste vedkommende alene (helt uten støtteapparat) til VM som dette året gikk i Hyderabad i India. Jeg nevner dette fordi det er en kjensgjerning at VM i Østen er vanskeligere enn VM i Europa.
Vedkommende fikk en dårlig trekning og skulle møte 8. seedede Sung Hwan Park (Sør Korea) allerede i første runde. I denne kampen var Mossespilleren kun millimetre unna en stor sensasjon. Etter å ha ledet 15-12 i 3. sett ble det til slutt tap 21-18. Historien forteller allikevel alt om at det bare var tilfeldigheter som skilte vedkommende fra å vinne internasjonale titler. For å sette prestasjonen i perspektiv: Det blir som om en norsk spiller skulle reist alene til VM i Østen i dag og presset kinesiske Shi Yu Qi til 21-18 i 3. sett.
Anders Antonsen (Danmark) er bare nr 11…så han hadde du helt sikkert slått...

Espen Larsen er en av de som var tilstede på den aller første treningen i Moss Badmintonklubbs historie. Der var selvsagt også initiativtager, nå avdøde Per Erik Øien. Derfor var det ekstra hyggelig å dele ut Per Erik Øiens hederspris til nettopp Espen. Han fikk prisen for sin ca 40 årige innsats for norsk badminton som hhv utviklingskonsulent og generalsekretær, og for sine 2 NM titler i 1977 og 1984. Men ikke minst ble Espen hedret for å være den som på mange måter markerte starten på den toppidrettskulturen som har preget MoBK i alle år.


Undertegnede ble også ydmyk vinner av Per Erik Øiens hederspris.


En annen nyhet av året var bragdmerket, og igjen klipper vi inn statuttene:

Utøvere som har vunnet individuelt senior Norgesmesterskap, blitt topp 20 i OL eller VM eller blitt topp 10 i EM eller European Games, blir automatisk tildelt Moss Badmintonklubbs bragdmerke. Prestasjoner utover disse kriteriene kan vurderes av sportskomiteen og innstilles overfor styret.

Vi valgte å tildele merket med tilbakevirkende kraft, og dermed ble bragdmerket tildelt (fra venstre): Solvår Flåten Jørgensen, Fredrik Kristensen, Steinar Klausen, Espen Larsen, Tor-Egil Kristensen, Cathrine Fossmo, Natalie Kristensen. De to sistnevnte var ikke tilstede når bildet ble tatt.



Som leder i klubben må jeg få takke alle som bidro til at denne jubileumsfeiringen ble minneverdig. En spesiell takk til Natalie Kristensen og Truls Stenersen i festkomiteen, samt Ingun Pettersen Engelberg for bilder og ikke minst fantastisk pynting av lokalet.


Vi har mange flere bilder, og vi vil publisere en ny sak senere i uken.


Tor-Egil

Siste innlegg

Se alle

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page